Web Analytics Made Easy - Statcounter

جولان سگهای ولگرد در برخی از محله ها و خیابان‌های شهر گندمان باعث ترس و نگرانی مردم شده است به طوری که دانش آموزان برای رفتن به مدرسه هم وحشت دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کلار، مردم شهر گندمان با اعلام این خبر گفتند: حضور سگ‌های ولگرد در مناطق مختلف شهر از جمله شهرک ولی عصر و کوچه و خیابان ها به ویژه ساعات اولیه صبح باعث ایجاد رعب و وحشت در کودکان و سلب آسایش شهروندان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از شهروندان گندمانی با اشاره به این که کودکان از ترس سگ های ولگرد برای رفتن به مدرسه واهمه دارند، گفت: پرسه زدن سگ‌های  ولگرد در خیابان‌ها و کوچه های شهر گلایه های فراوانی را در بین شهروندان به وجود آورده است.

وی می گوید: حضور سگ‌های ولگرد مشکلات بسیاری برای مردم بوجود می آورد؛ بیماری‌هایی که میان انسان و سگ مشترک هستند به شدت خطرناک‌ است و در بسیاری از موارد به مرگ منتهی می‌شوند.

شهروند دیگری ضمن بیان این که حضور سگ های ولگرد در خیابانها سلامت مردم به ویژه کودکان ما را به خطر می اندازد، گفت: خطر گازگرفتگی نیز مردم را تهدید می‌کند و در صورت بروز چنین مشکلی انواع بیماری‌ها به انسان منتقل می‌شود.

وی با اشاره به این که سگ ها بیشتر اطراف چاله زباله ها و بیشتر محله های گندمان پرسه می زنند، ادامه داد: مدتی است به خاطر این که اقدامی برای جمع آوری سگ‌های  ولگرد صورت نگرفته تعداد آنها در خیابانها و محله های شهر گندمان زیاد شده است.

این شهروند با بیان این که تعداد زیاد سگ ها  در کوچه ها و خیابان ها موجب ترس و دلهره‌ی مردم گندمان شده است، گفت: همه شهروندان نسبت به این  موضوع از مسئولین گلایه دارند چرا نسبت به جمع آوری سگ ها اقدامی نمی‌شود.

سگ های ولگرد، معضلی در شهرستان بروجن

محمد آقایی بخشدار گندمان در این باره به خبرنگار کلار، گفت: زمانی اتلاف سگ های ولگرد از طریق شبکه بهداشت، محیط زیست وهمکاری دهیاری ها و شهرداری ها انجام می شد اما پس از آن معدوم کردن سگ ها را مشکل زیست محیطی دانستند و برای جمع آوری آنها از طریق زنده گیری تاکید شد.

وی با اشاره به پیش بینی مرکزی برای زنده گیری سگ های ولگرد در زمینهای نرسیده به فرادنبه، گفت: متاسفانه تا کنون این مرکز آماده نشده و از سوی دیگر محیط زیست به هیچ وجه مجوز اتلاف آنها را نمی دهد.

آقایی این موضوع را یک مشکل و معضل شهرستانی دانست و گفت: مکانی که در این خصوص برای تمام این شهرستان در نظر گرفته شده و قرار بود همه شهرداری ها و دهیاری ها با همکاری محیط زیست نسبت به زنده گیری سگ های ولگرد اقدام کنند تا کنون راه اندازی نشده است.

کمپ نگهداری سگ ها منتظر تکنسین دامپزشکی است


مرتضی منصوری رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بروجن در گفتگو با کلار، اظهار داشت: شهرداری بروجن مکان زنده گیری و نگهداری سگ های ولگرد را به عنوان اولین مکان در استان آماده کرده است اما از طرف دیگر قرار شده دامپزشکی پزشکی در اختیار آنها قرار دهد.

وی با بیان این که طبق بخشنامه های جاری سگ ها باید زنده گیری و عقیم شوند، گفت: مکان زنده گیری سگ ها در بروجن آماده شده  و پیشرفت خوبی هم داشته است؛ از نظر بهداشتی هم مشکلات آن حل شده است.

منصوری با اشاره به تفاهم نامه کشوری در این خصوص که شهرداری باید این کار را پیگیری و دامپزشکی هم کادر لازم را در اختیار آنها قرار دهد، گفت: هنوز این موضوع به نتیجه نرسیده و ابتر مانده است.

وی با اشاره به این که پزشک و تکنسین دامپزشکی باید در اختیار این مرکز قرار بگیرد، گفت: از لحاظ محیط زیستی و حتی شرعی مرگ حیوانات باید ترحم آور باشد صراحت قانونی محیط زیست نیز همین است به تمام استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری ها ابلاغ شده که چنین سیستمی اجرا شود زیرا معدوم کردن سگ ها انعکاس جهانی خوبی هم نداشته است.

به گزارش کلار، آنچه که مسلم است در چنین مواردی پیش از آنکه حادثه‌های تلخی توسط سگ‌های ولگرد رخ دهد باید هر چه زودتر اقدام موثری انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۳۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

همشهری آنلاین- سیدمحمد فخار: میزان پساب روزانه کارواش‌ها معادل آب مصرفی 11500نفر است و باید برای کنترل این میزان آب و تصفیه آن اقدام فوری و جدی صورت گیرد.

هم‌اکنون مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی ۲۶۳واحد از کارواش‌ها در تهران در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده است. طی سال‌های گذشته، واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی براساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیأت وزیران در ۲۷اسفند سال ۱۴۰۱، همه واحدهای خدماتی درصورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند.

کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط‌زیست تهران قرار دارند. رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران با اعلام خبر شناسایی ۱۶۲کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته می‌گوید: پساب این حرفه مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی است که باید با آن برخورد شود.
به‌گفته الهه بیگی، اداره‌های محیط‌زیست شهرستان‌های استان تهران، کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آنها را بررسی می‌کنند و اگر در بازدید متوجه آلایندگی شوند، به صاحبان کارواش اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از 2هفته است. اگر این کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. او ادامه داد: اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط‌زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود. این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلایندگی آنها تشخیص داده‌می‌شود، هر 3ماه اطلاعات‌شان در سامانه جامع بارگذاری و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

استانداردسازی کارواش‌ها
براساس اعلام اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران، ۲۶۳مورد کارواش در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده اما تعداد کارواش‌های مشمول فهرست صنایع آلاینده بیش از اینهاست. عمده مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها مربوط به پساب است و اگر پساب آنها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، آلاینده محسوب می‌شود چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط‌زیست می‌شود. اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و درصورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد.
بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آنهاست، چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است. براساس بازدیدهای انجام‌شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته و اغلب آنها به استانداردهای محیط‌زیستی واقف هستند، چراکه در اخطاریه‌های صادرشده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب را باید داشته باشند.

مکث
ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

طبق اطلاعات سامانه بهداشت محیط کسب‌وکار، میزان آب مصرفی در کارواش‌ها بین ۱۵۰‌تا۴۰۰لیتر به ازای هر ماشین تخمین زده می‌شود. هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰کارواش در سطح شهر تهران با احتساب تولید میانگین پساب روزانه هر واحد 5هزار لیتر و در مجموع روزانه بیش از 1.5میلیون لیتر پساب آلوده به منابع پذیرنده کلانشهر تهران اضافه می‌کنند. به این ترتیب سالانه 547میلیون لیتر پساب وارد محیط‌زیست می‌شود که این رقم اندازه نصف دریاچه چیتگر است. به دیگر سخن کارواش‌های تهران هر 2سال حجمی اندازه یک دریاچه چیتگر پساب آلوده وارد محیط‌زیست این شهر می‌کنند و باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی شود.

کد خبر 850361 برچسب‌ها تهران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • یک راس بره میش وحشی به اداره محیط زیست شهرستان شیروان تحویل شد
  • رئیس اداره محیط زیست شهرستان چهاربرج معرفی شد.
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • دستگیری شکارچی غیرمجاز قبل از شکار در فیروزکوه
  • سگ‌های ولگرد معضل این روزهای سنندجی‌ها/زوزه‌هایی که دلهره آفرینند
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها